Πολιτισμός

Πλημμύρισε η Ακρόπολη: Αντιπαράθεση για τα νέα έργα στον Ιερό Βράχο

11.12.2020 | 13:28 Eνσωμάτωση

Η διαπίστωση των προβλημάτων στις μεγάλες νεροποντές στην Ακρόπολη πυροδότησε αντιπαράθεση για τα νέα έργα διαμόρφωσης των προσβάσιμων διαδρόμων στον Ιερό Βράχο.

Οι καταιγίδες των τελευταίων ημέρων έφεραν πολλά προβλήματα στην Αττική, αλλά και στην Ακρόπολη, καθώς η τσιμεντένια κατασκευή που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την πρόσβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στα άτομα με αναπηρία.

Φαίνεται πως είναι και η αιτία για τα προβλήματα που προέκυψαν, αφού προκάλεσε τη συσσώρευση υδάτων.

Το νερό έβρισκε σημείο διαφυγής με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημύρες δημιουργώντας μικρά ρυάκια σε ένα μέρος που έρχονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες για να το επισκεφτούν

Η κ. Μενδώνη, εξήγησε πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδρορροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά. Οι υπόλοιπές 17 είναι απενεργοποιημένες». Οι τρεις υδρορροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2020