Κόσμος

Ο Ερντογάν στο Μπάκου για τη στρατιωτική παρέλαση

11.12.2020 | 13:33 Eνσωμάτωση

Με στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του συμμάχου της Ταγίπ Ερντογάν, γιόρτασε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν τη νίκη στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι στην παρέλαση πήραν μέρος και τρεις χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες!

Μαχητικά αεροσκάφη έβαφαν τον ουρανό πάνω από το Μπακού στα χρώματα της σημαίας του Αζερμπαϊτζάν, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίεφ υποδεχόταν στην εξέδρα των επισήμων τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να παρακολουθήσουν μαζί τη στρατιωτική παρέλαση.

Ο Ερντογάν δεν πήγε μόνος του στο Μπακού. Στην παρέλαση πήραν μέρος περίπου 3.000 Τούρκοι στρατιώτες, υπό τους ήχους οθωμανικών εμβατηρίων. Εκείνοι που έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι οι χιλιάδες τζιχαντιστές που έστειλε η Άγκυρα από τη Συρία στο πλευρό των Αζέρων.

Παρουσιάστηκαν όμως στην παρέλαση λάφυρα από το Καραμπάχ καθώς και μερικά από τα τουρκικά κατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Μπαιρακτάρ, τα οποία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Αζέρων.

Η αζεροτουρκική συμμαχία γιόρτασε τη νίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον της Αρμενίας.

Ο Ερντογάν, ο πρόεδρος της χώρας εισβολέα που κατέχει τμήματα της Κύπρου και της Συρίας, με περισσό θράσος κατήγγειλε τον ιμπεριαλισμό και διακήρυξε:

«Αν ο αρμενικός λαός πήρε το μάθημά του από αυτό που έγινε στο Καραμπάχ, αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής στην περιοχή.»

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και στις δυο πλευρές στον πόλεμο των 6 εβδομάδων, που σταμάτησε με ρωσική μεσολάβηση και αφού οι Αζέροι είχαν καταλάβει ένα σημαντικό τμήμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2020