Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τα πάνω – κάτω στις μικρές επιχειρήσεις – Πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές

10.12.2020 | 17:41

Τα πάνω κάτω φέρνει στις μικρές επιχειρήσεις ο κορωνοίος, η ψυχολογία είναι στο μηδέν και τίποτα δεν μπορεί να την αλλάξει...

Δεν είναι μόνο η πτώση στις πωλήσεις, η αναγκαστική λειτουργία των επιχειρήσεων μόνο ως ηλεκτρονικά καταστήματα, τα χρέη που τρέχουν σταθερά και αμείωτα και η οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης που μοιάζει με ασπιρίνη σε ετοιμοθάνατο τα προβλήματα των επιχειρηματιών.

Δεκάδες αγγελίες από επιχειρηματίες δείχνουν την κρίση που υπάρχει. Πληρως ανακαινισμένο μίνι μάρκετ στην Κυψέλη πωλείται 5.000 ευρώ, επιχείρηση ενδυμάτων στον Κορυδαλλό στις 2.000 ευρώ.

Στην κάμερα του Live News ο ιδιοκτήτης κομμωτηρίου… Θα μιλήσει για την αβεβαιότητα που φέρνει το μέλλον, για ένα τέλος εποχής που κάνει επιχειρήσεις που ο κόσμος θεωρεί χρυσωρυχεία να γίνονται βάρος και θηλειά στους επιχειρηματίες.

Ο Άγγελος Λαμπίδης βρέθηκε στο κομμωτήριο του… Μία επιχείρηση που υπο κανονικές συνθήκες θα ήταν κερδοφόρα. Τώρα πια αυτό είναι μία μακρινή ανάμνηση.

Το πότε θα τελειώσει ο κορωνοϊος δεν το ξέρει κανείς. Το πότε θα επανέλθει η λειτουργία της αγοράς είναι επίσης άγνωστο. Το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα είναι γρίφος.

Και οι πελάτισσες; Θα είναι έτοιμες; Θα ξαναμπουν στα κομμωτήρια όπως παλιά; Και αν φοβηθούν από τους ειδικούς που λένε πως τα κομμωτήρια είναι εστίες μετάδοσης; Το ρίσκο είναι μεγάλο και κανείς δεν θέλει να ζήσει στην αβεβαιότητα.

Η επιχείρηση του πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, 6.000 ευρώ και όμως το τηλέφωνο δεν χτυπάει.

Και όταν περάσει κανείς όπως θα πει οι τιμές που αντιπροτείνονται είναι κάτω και από τα μισά, άλλη μία απόδειξη πως ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω.

Ο κ. Γιώργος Σωτηριάδης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου, μιλώντας στο LIVE NEWS αναφέρθηκε στην κόλαση που ζουν οι μικροί επιχειρηματίες.

Όπως τόνισε έχει βάλει τιμή πώλησης τις 6 χιλιάδες, με έναν αγοραστή να του δίνει μόλις 2 και αυτά με δόσεις.

Ο ίδιος θα κρατούσε την επιχείρηση υπό άλλες συνθήκες μα τώρα ζει με το άγχος και προτιμά να την πουλήσει.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 10/12/2020

Ελλάδα