Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανεβάζουν ρολά κομμωτήρια & βιβλιοπωλεία – Επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι

10.12.2020 | 17:01

Την ώρα που τα κομμωτήρια ετοιμάζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο να βγάλουν τα λουκέτα μετά από έναν ολόκληρο μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Η κυβέρνηση βλέπει πως η κατάσταση είναι ρευστή και λέει σε όλους τους τόνους πως επιστροφή στην κανονικότητα θα υπάρξει μόνο όταν έρθει στη χώρα το εμβόλιο.

Παρόλα αυτά, σε σημεία που μπορούν να τηρηθούν πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως τα κομμωτήρια, τα λουκέτα αναμένεται να βγουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα κομμωτήρια αναμένεται να εξυπηρετούν μόνο μέσω ραντεβού, ενώ υπάρχει σκέψη να ανοίξουν και τα μικρά κέντρα αισθητικής.

Για το άνοιγμα της αγοράς, οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν και συγκρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, την ωρα που οι πιέσεις των επιχειρήσεων είναι ισχυρές.

Επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς αναμένονται αύριο.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τα τελευταία στοιχεία προκάλεσαν απογοήτευση. Οι εντατικές σθενάζουν ενώ οι ελεύθερες κλίνες λιγοστεύουν ώρα με την ώρα.

Συναγερμός σε χωριό της Ευρυτανίας

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Ραπτόπουλο στην περιοχή του δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η Πολιτική Προστασία, λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, προχώρησε σε αυστηρή καραντίνα στην περιοχή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 10/12/2020

Ελλάδα