Υγεία

Διαρκείς συσκέψεις για τον γρίφο της επαναλειτουργίας της αγοράς – Α. Λινού στο MEGA

10.12.2020 | 16:58

Έμφαση στην τήρηση των μέτρων και στον καθαρό αέρα έδωσε η κυρία. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το «άνοιγμα» της αγοράς.

Να ανοίξουν μόνο μικρά και συγκεκριμένα καταστήματα θα εισηγηθούν, όπως όλα δείχνουν, οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής για τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση.

Οι ειδικοί φαίνεται πως είναι αρνητικοί στο άνοιγμα των εμπορικών και των πολυκαταστημάτων, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί ο συνωστισμός σε αυτούς τους χώρους.

«Η Αρχή είναι ότι αποφεύγουμε τον συνωστισμό και ενθαρρύνουμε την τήρηση των μέτρων», σημείωσε η κυρία Λινού.

«Μηδενινός κίνδυνος δεν υπάρχει, προσπαθούμε να τον ελαχιστοποιήσουμε», πρόσθεσε.

Οπως τόνισε όλα εξαρτόνται ξαρτάται από τον τρόπο που θα λειτουργήσει το «άνοιγμα». Στάθηκε στον καθαρό αέρα, στις αποστάσεις των 2 μέτρων, στη χρήση μάσκας.

«Στα εμπορικά κέντρα δεν υπάρχουν κέντρα που να φέρνουν φρέσκο αέρα, και δεν είναι εύκολο να ελέγξεις τον συνωστισμό. Δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς θα κινηθούν οι άνθρωποι», σημείωσε ερωτηθείσα για τα εμπορικά κέντρα.

«Συνοικιακά μαγαζιά με έναν πελάτη, με μάσκα, κι ανοιχτή πόρτα δεν μου φαίνεται πιο επικίνδυνο από τα κομμωτήρια», διευκρίνισε.

Ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην στήριξη της πολιτείας στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

«Η πολιτεία να επιδοτήσει όλους του ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους ώστε να μπορέσουμε με ασφάλεια να προχωρήσουμε στο άνοιγμα».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 10/12/2020

Υγεία