Ελλάδα

Νοσηλεύτριες πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μάχη με την πανδημία

08.12.2020 | 13:17 Eνσωμάτωση

Τη δική τους ιστορία γράφουν όλο αυτό το διάστημα εκείνοι που πολεμούν τον ιό από την πρώτη γραμμή, νοσηλευτές και γιατροί, πολλές φορές με τίμημα την ίδια τους τη ζωή. Τα γράμματα που λαμβάνουν από συγγενείς ασθενών συγκινούν και αναδεικνύουν τον αγώνα τους.

Ηρωίδες της πρώτης γραμμής. Πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μάχη με τον κορωνοϊό. Η Σοφία από τη Δράμα, 58 ετών. Η Λίτσα από τη Νάουσα, 37χρονών. Τελευταίο θύμα, μία 62χρόνη συνάδελφός τους από την Καβάλα.

Η 62χρόνη νοσηλεύτρια εργαζόταν στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας. Η μοίρα έπαιξε, μάλιστα, τραγικό παιχνίδι στην ίδια και στην οικογένειά της, αφού η 62χρόνη έφυγε από τη ζωή λίγο μετά από γεννήθηκε το εγγονάκι της.

Λίγα 24ώρα μετά τον θάνατο της 37χρόνης νοσηλεύτριας από την Νάουσα, η προσωπική της σελίδα στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα οδύνης.

Ιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον ύστατο αγώνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας. Τα γράμματα που λαμβάνουν από συγγενείς ασθενών μιλούν από μόνα τους για τη σημασία του αγώνα τους.

Ένα από αυτά ανάρτησε η εντατικολόγος ΜΕΘ του νοσοκομείο Κατερίνης, Μαρίνα Οικονόμου.

H εντατικολόγος μίλησε στην εκπομπή Live News εξηγώντας τον φόβο που έχει καταλάβει τους συγγενείς των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό.

Η στήριξη όπως λένε ιατροί και νοσηλευτές των απλών ανθρώπων στο αγώνα που δίνουν καθημερινά είναι τεράστια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2020