Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μικρή κάμψη στα κρούσματα – Ανησυχία για τον υψηλό αριθμό διασωληνωμένων

08.12.2020 | 13:16 Eνσωμάτωση

Ένα μήνα μετά την επιβολή καθολικού lockdown στη χώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει υποχωρήσει στο επιθυμητό για τους επιστήμονες επίπεδο. Χθες το 11,88 % των δειγμάτων βγήκε θετικό.

Έτσι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1251 κρούσματα, με 600 ασθενείς υπό μηχανική υποστήριξη και 89 να έχουν καταλήξει. 250 μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική και 243 στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα την Πολιτική προστασία, προκειμένου Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κικίλιας να συζητήσουν όλα τα δεδομένα, αλλά και το σχέδιο εμβολιασμού.

Η πίεση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας παραμένει, κυρίως σε αυτά της κεντρικής Μακεδονίας.

Το σχέδιο εμβολιασμού είναι πλέον το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Στα τέλη της εβδομάδας κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν τα δεδομένα προκειμένου να δουν αν μπορεί να ανάψει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της αγοράς.

Στη Θεσσαλονίκη, στο «Παπανικολαου» 40 ΜΕΘ στις 44 εναι γεμάτες, ενώ στα 94 ατομα που προσηλθαν τα 58 ήταν θετικα. Στο ΑΧΕΠΑ γεμάτες είναι 42 ΜΕΘ.

Στο μεταξύ 60χρονος ογκολόγος με υπoκείμενα  νοσήματα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» πέθανε από κορωνοϊό. Ενώ χθες το νοσοκομείο Κιλκίς έδωσε 102 κρούσματα, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος, κάτι που αποδίδεται σε λάθος του συνεργαζόμενου εργαστηρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2020