Ελλάδα

Λοιμωξιολόγος που νόσησε από κορωνοϊό: «Κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν τον αναγνώριζα»

07.12.2020 | 13:39 Eνσωμάτωση

Ένας γιατρός  αφηγείται όσα πέρασε ο ίδιος ως ασθενής με κορωνοϊό

Νοσηλεύτηκε ολομόναχος, στο ίδιο νοσοκομείο, στο ίδιο τμήμα, όπου αγωνιζόταν να σώσει ζωές ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Και πίσω σπίτι του η σύζυγος και το 8χρονο παιδί του νοσούσαν και εκείνοι. «Κοίταζα τον εαυτό» λέει «στον καθρέφτη και δεν τον αναγνώριζα».

Στα τέλη του Σεπτέμβρη ο λοιμωξιολόγος Ηλίας Σκοπελίτης, γιατρός στο νοσοκομείο της Νίκαιας πέρασε στην άλλη πλευρά του κρεβατιού . Και νοσηλεύτηκε ως ασθενής covid, ολομόναχος, στο ίδιο νοσοκομείο, στο ίδιο τμήμα, που ο ίδιος ως γιατρός αγωνιζόταν για να σώζει ζωές ασθενών με κορωνοϊό.

«Μετά τα πρώτα δέκατα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην αρχή ήταν ο φόβος ‘και τώρα τι κάνουμε’. Δεν είχα τις δυνάμεις μου και δεν κρατούσε το οξυγόνο μου οπότε έπρεπε να μπω στο νοσοκομείο για να βοηθηθώ» δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα του MEGA.

Για δέκα ημέρες νοσηλεύτηκε ο 49χρονος λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας . Το ίδιο διάστημα η σύζυγος και το οκτάχρονο παιδί του έδιναν μάχη μόνοι τους στο σπίτι με τον κορωνοϊό.

Ο Ηλίας Σκοπελίτης ανήκει στους γιατρούς που στελέχωσαν την μονάδα Covid που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια μικρή μονάδα που έγινε με ελάχιστες υποδομές, όπως λέει ο ίδιος μολύνθηκε μέσα στο νοσοκομείο.

«Κοίταγα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνώριζα. Ήμουν χλωμός και αδυνατισμένος. Έλεγα σε δύο εβδομάδες θα είμαι καλά. Δυστυχώς όμως περιπτώσεις σαν τη δική μου αργούν. Δύο μήνες μετά και το αίσθημα της κόπωσης παραμένει» δηλώνει ο κ. Σκοπελίτης.

«Είναι ένας ιός που μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν πρέπει να τον αψηφά κανένας», τονίζει ο κ. Σκοπελίτης που μετά από την δίμηνη περιπέτεια που έζησε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2020