Ελλάδα

Κορωνοϊός – Πάτρα: Στην εντατική 8χρονος από επιπλοκές του ιού

07.12.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 8χρονος στο νοσοκομείο Ρίου, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε από τον κορωνοϊό. Το παιδί είχε νοσήσει με ελαφρά συμπτώματα όμως τις τελευταίες ώρες παρουσίασε πρόβλημα στους πνεύμονες.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου ένα οκτάχρονο παιδί από τον Πύργο, με συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Kawasaki, το οποίο φαίνεται πως συσχετίζεται με τη μόλυνσή του από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πολυμελής οικογένεια του παιδιού, είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό και κάποια μέλη της είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Το περασμένο διάστημα το οκτάχρονο αγόρι δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, όταν εμφάνισε κάποια συμπτώματα, όπως ο πυρετός, κινητοποιήθηκαν αμέσως τους γονείς του, παρά τα αρνητικά τεστ, και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας αλλά και  με βάση και την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2020