Ελλάδα

Αναμένονται οι ανακοινώσεις Πέτσα για τα περιοριστικά μέτρα – Άνοιξαν τα 110 εποχικά καταστήματα

07.12.2020 | 13:06 Eνσωμάτωση

Ένα πρώτο μικρό βήμα προς την άρση του lockdown έγινε σήμερα, Δευτέρα (7/12) καθώς από το πρωί έχουν ανοίξει 110 εποχικά καταστήματα σε όλη την χώρα. Είναι ένα μικρό τεστ για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Την ίδια στιγμή συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε ότι παρότι η επιδημιολογική εικόνα έχει αρχίσει να είναι καλύτερη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην υπάρξει αναζωπύρωση μέχρι να φτάσουμε στον εμβολιασμό του πληθυσμού αρχές του επόμενου έτους.

Σε λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα ανακοινώσει τι θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόκειται να ανοίξουν σχολεία και εστίαση πριν από τις γιορτές, αλλά όταν δώσουν το «πράσινο» φως οι επιδημιολόγοι. Επίσης δε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κατά τη διάρκεια των εορτών.

Στα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα, τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν για να προμηθευτούν χριστουγεννιάτικα είδη. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2020