Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Προσχηματικές εκκλήσεις για διάλογο από την Άγκυρα

06.12.2020 | 21:15

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών η Τουρκία χαρακτήρισε την χώρα μας κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ενώ έκανε λόγο για κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επανήλθε στις προσχηματικές εκκλήσεις σε διάλογο λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Χαμί Ακσόι σε σχετική τοποθέτησή του αρνήθηκε ότι η Τουρκία αυξάνει την ένταση πριν τη Σύνοδο της ΕΕ και επέρριψε την ευθύνη στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Αθήνα έχει εξαγγείλει 24 στρατιωτικές δραστηριότητες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κατηγορώντας την παράλληλα ότι αποφεύγει τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα το Σάββατο με μια προκλητική ανακοίνωση, απαντώντας σε άρθρο του Νίκου Δένδια, χαρακτήρισε την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης με μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας και κυρίως της Συνόδου Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως η Τουρκία επιχειρεί να αναπτύξει μια σφαίρα επιρροής στην ευρύτερη περιφέρεια – να δημιουργήσει μια νέα τουρκική Γιάλτα.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, το Πολεμικό Ναυτικό γιόρτασε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο στέλνοντας το μήνυμα ότι εκτός από υψηλή ετοιμότητα διατηρεί στο ακέραιο και τις παραδόσεις λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/12/2020

Πολιτική