Κόσμος

Σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε Λίβανο και Ιταλία

06.12.2020 | 22:03 Eνσωμάτωση

Σπάνια χαλαζόπτωση στους δρόμους της Βηρυτού και τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Ιταλία από τις πλημμύρες.

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται όλη η Ιταλία… κυρίως όμως ο βορράς… Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές από υπερχειλίσεις ποταμών στην Μόντενα… Αρκετοί είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που έχουν πλημμυρίσει… Το τοπίο εν τω μεταξύ έχει γίνει λευκό από πυκνές χιονοπτώσεις, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

«Σε αρκετές ορεινές περιοχές το ύψους του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο. Κλειστά είναι τα περάσματα στους Δολομίτες σε αρκετούς ορεινούς δρόμους, υπό τον φόβο χιονοστιβάδων» ανέφερε το δελτίο του Sky TG24.

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει η ιταλική Πολιτική Προστασία, από τον βορρά, έως τον νότο. Πάντως, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν εξασθένιση των καιρικών φαινομένων τις βραδινές ώρες, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί ανατολικά.

Λίβανος

Οδηγός καταγράφει μέσα από το όχημά του, με το κινητό του, τη σπάνια, πυκνή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες τη Βηρυτό και τα περίχωρά της.

Ένα λευκό στρώμα από χαλάζι σκέπασε τους δρόμους της λιβανέζικης πρωτεύουσας… Σε ορισμένες περιοχές, από το λιώσιμο του πάγου, προκλήθηκαν και μικρής έκτασης πλημμύρες… Είναι η πρώτη σφοδρή χαλαζόπτωση που βιώνει η Βηρυτός από το 1968.

Ορισμένοι δεν αποκλείουν το ακραίο καιρικό φαινόμενο να συνδέεται με κάποιο τρόπο με την τεράστια, πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, προ τετραμήνου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2020