Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού – ασθενή – «Κοιτούσα τον εαυτό μου και δεν με αναγνώριζα»

06.12.2020 | 20:33 Eνσωμάτωση

Μία ιστορία που συγκλονίζει.

«Το έχω πει και στους γιατρούς, εάν δεν περάσεις στην άλλη πλευρά του κρεβατιού όχι όρθιος αλλά ξαπλωμένος, δεν μπορείς να καταλάβεις τον ασθενή».

Στα τέλη του Σεπτέμβρη ο λοιμωξιολόγος Ηλίας Σκοπελίτης, γιατρός στο νοσοκομείο της Νίκαιας, πέρασε στην άλλη πλευρά  του κρεβατιού και νοσηλεύτηκε ως ασθενής Covid-19, ολομόναχος, στο ίδιο νοσοκομείο που ο ίδιος ως γιατρός αγωνιζόταν για να σώζει ζωές ασθενών με κορωνοϊό.

«Με τα πρώτα δέκατα φοβήθηκα. Δεν είχα τις δυνάμεις μου και δεν κρατούσε το οξυγόνο μου οπότε έπρεπε να μπω μέσα να βοηθηθώ».

Ο Ηλίας Σκοπελίτης ανήκει στους γιατρούς που στελέχωσαν τη μονάδα Covid-19 που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια μικρή μονάδα που έγινε με ελάχιστες υποδομές. Όπως λέει ο ίδιος, μολύνθηκε μέσα στο νοσοκομείο.

«Κοίταγα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνώριζα, αδυνατισμένος, χλωμός».

Είναι ένας ιός που μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν πρέπει να τον αψηφά κανένας τονίζει ο κ. Σκοπελίτης που μετά από τη δίμηνη περιπέτεια που έζησε επέστρεψε στη δουλειά του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2020