Κόσμος

Πυρετός προετοιμασιών για την έναρξη εμβολιασμών – «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

05.12.2020 | 13:08

Ξεκινάει το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, ενώ στη Μόσχα,  άρχισε ήδη από σήμερα ο εμβολιασμός του πληθυσμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παρ’ ότι αυτό βρίσκεται ακόμη στο τρίτο στάδιο των κλινικών δομικών.

Ξεκινάει το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, ενώ στη Μόσχα, άρχισε ήδη από σήμερα ο εμβολιασμός του πληθυσμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παρ’ ότι αυτό βρίσκεται ακόμη στο τρίτο στάδιο των κλινικών δομικών.

Κύμα ενθουσιασμού ξεσήκωσε η είδηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer. Η εταιρία είχε ανακοινώσει την παράδοση 100 εκατομμυρίων εμβολίων ως το τέλος του 2020 και πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις για το 2021.

Ωστόσο, εν αναμονή της έγκρισής της από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, στις 10 Δεκεμβρίου, και από τον Ευρωπαϊκό στις 29 του ίδιου μήνα, φαίνεται πως η εταιρία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της.

Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal, με δημοσίευμά της, στο οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, επισημαίνει, ότι πιθανόν η Pfizer θα έχει τη δυνατότητα να διανείμει μόνο τις μισές από τις δόσεις που προανήγγειλε, μέχρι το τέλος του 2020.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι η αποτελεσματικότητά του φθάνει έως το 95%.  ενώ οι πολίτες στη Μόσχα εμφανίζονται διχασμένοι.

Αν και το Sputnik V δεν έχει λάβει κάποια έγκριση εκτός Ρωσίας, έχουν γίνει μαζικές παραγγελίες από χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία και η Ουγγαρία.

«Καμπανάκι» χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, προειδοποιεί, δεν σηματοδοτούν αυτομάτως το τέλος της πανδημίας.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/12/2020

Κόσμος