Κόσμος

Η πανδημία δεν εμπόδισε τον Άγιο Βασίλη

05.12.2020 | 20:21 Eνσωμάτωση

Στο Βέλγιο, με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 17 χιλιάδες από την αρχή της πανδημίας, ο Άγιος Βασίλης βρήκε τρόπο φορώντας μάσκα να επισκεφθεί νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται παιδιά και να τους χαρίσει στιγμές ξενοιασιάς, ενώ την ίδια στιγμή, στη Γαλλία ένας οίκος ευγηρίας προκαλεί ρίγη συγκίνησης δημιουργώντας τη φυσαλίδα της αγκαλιάς δίνοντας τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να αγγίξουν έστω και έτσι όσους αγαπούν.

Ποτέ πριν η αγκαλιά και το χάδι δεν ήταν πιο πολύτιμη. Για όλα όμως υπάρχει τρόπος… ακόμα και εν καιρώ πανδημίας.

Η 97χρονη Κολέτ Ντιπά, αγγίζει για πρώτη φορά τις κόρες της, Μαρί Πολ και Μαρί Ζοσέφ μέσω αυτής της φυσαλίδας της αγκαλιάς.

Οι δύο κόρες της, βάζουν τα χέρια τους, στα δύο πλαστικά μανίκια και αγκαλιάζουν, μετά από μήνες, τη μητέρα τους.

Άγγιξαν τους ώμους της μητέρας τους και χάιδεψαν τα λευκά μαλλιά της. Οι στιγμές προκαλούν συγκίνηση.

«Είμαστε πιο κοντά. Μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε. Είναι πιο ζεστά…» ανέφεραν οι κόρες της Ντιπά.

Το φουσκωτό τούνελ, σε αυτό τον γαλλικό οίκο ευγηρίας αν και δεν αναπληρώνει το πραγματικό άγγιγμα δίνει τη δυνατότητα της επαφής που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μία ψυχρή οθόνη.

«Έφερε μεγάλη ανακούφιση. Οι συγγενείς έβλεπαν τους δικούς τους μέσω μιας κάμερας και τους έλειπε η πραγματική επαφή. Και οι ηλικιωμένοι παίρνουν πολλή αγάπη…» τόνισε μια νοσοκόμα.

Η συνάντηση του Άγιου Βασίλη με τα παιδιά σε αυτό το νοσοκομείο του Βελγίου ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή. Οι συνθήκες πανδημίας δεν επέτρεπαν κανονικά μία τέτοια συνάντηση… αλλά ο Άγιος Βασίλης τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας κατά γράμμα.

«Σεβαστήκαμε όλα τα μέτρα. Ο Άγιος Βασίλης ήρθε με μάσκα. Η στολή του πλύθηκε πολλές φορές και το μούσι του είναι ολοκαίνουργιο…» ανέφερε ένας από τους υπευθύνους της κλινικής.

Η διατήρηση του πνεύματος των Χριστουγέννων αυτές ειδικά τις γιορτές είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2020