Ελλάδα

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Θετικοί στον κορωνοϊό αστυνομικοί

04.12.2020 | 06:44

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα  ΜΕGA» μίλησε ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς, αλλά και για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, τρεις είναι οι αστυνομικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό, με τον τελευταίο να προέρχεται από την περιοχή της Κατερίνης.

Υποστήριξε ότι από την αρχή της πανδημίας ζητούσαν συχνά τεστ για τους αστυνομικούς, ωστόσο δεν εισακούστηκαν. Επίσης, κατήγγειλε ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι γνώριζαν ότι είναι θετικοί στον ιό, ωστόσο συνέχιζαν να εργάζονται χωρίς να μπουν σε καραντίνα.

Αναφορικά με την επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 2000 αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο για να αποτρέψουν τυχόν συγκεντρώσεις.

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι θα μαζευτούν όπως και στο Πολυτεχνείο και θα δημιουργήσουν επεισόδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 04/12/2020

Ελλάδα