Ελλάδα

«Ριφιφί» στο Ψυχικό: Στο στόχαστρο της Αστυνομίας όσοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες

04.12.2020 | 14:07

Το παζλ των στοιχείων και των πληροφοριών που έχουν συλλέξει, προσπαθούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να φτάσουν στα πρόσωπα που «σήκωσαν» τις τέσσερις θυρίδες από τράπεζα, στο Νέο Ψυχικό.

Οι συγκεκριμένες θυρίδες, όπως αποκάλυψε το «ΒΗΜΑ», είχαν μεταφερθεί από υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας που έκλεισε στα τέλη του περασμένου χρόνου, γεγονός που διευρύνει τον κύκλο των υπόπτων.

Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της διάρρηξης τεσσάρων θυρίδων τράπεζας στο Ψυχικό συνεχίζουν να συλλέγουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Τα αποτυπώματα που συγκεντρώθηκαν από το χώρο εκτιμούν πως θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα ποιοι άγγιξαν τις συγκεκριμένες θυρίδες.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πρώην και νυν τραπεζικοί υπάλληλοι. Στη λίστα των ατόμων που θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις είναι ουσιαστικά όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στον συγκεκριμένο ελεγχόμενο χώρο.

Οι τέσσερις θυρίδες είχαν παραβιασθεί μόνο στην κλειδαριά που αντιστοιχεί στο κλειδί του ιδιοκτήτη της θυρίδας ενώ εκείνη που εισέρχεται για λόγους ασφαλείας το κλειδί του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου δεν είχε ίχνος διάρρηξης.

Όπως είχε αποκαλύψει το «ΒΗΜΑ» οι συγκεκριμένες θυρίδες που εκτιμάται ότι παραβιάστηκαν στα μέσα Αυγούστου ήταν τμήμα ενός φοριαμού που μεταφέρθηκε από άλλο γειτονικό υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας που έκλεισε στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Ακόμη εξετάζεται αν στον χώρο είχαν εισέλθει μέλη τεχνικού συνεργείου για κάποια επισκευή.

Η αρπαγή των θυρίδων ανακαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου από μία από τις κατόχους των τεσσάρων θυρίδων.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 04/12/2020

Ελλάδα