Ελλάδα

Οικολογικές προτάσεις με υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια

04.12.2020 | 13:54 Eνσωμάτωση

Τα φετινά Χριστούγεννα ας στολίσουμε με οικολογικές προτάσεις που δεν επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, με υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας ή που θα κατέληγαν στους κάδους απορριμμάτων μας.

Λίγα ξυλάκια και ένα κομμάτι σπάγκος. Κουτάκια αλουμινίου που βρίσκουμε παντού πεταμένα και πλαστικά μπουκάλια. Με αυτά τα υλικά ο καθένας μπορεί να φτιάξει όμορφα και κυρίως ανακυκλώσιμα στολίδια.

Η εικαστικός Ιφιγένεια Κωφού, μας προτείνει ιδέες για το πώς κομμάτια από ύφασμα, χαρτί και πλαστικό, καθώς και συσκευασίες φαγητών από delivery μπορούν να μετατραπούν σε χαριτωμένα αγγελάκια, δεντράκια και αστέρια των Χριστουγέννων.

Οι φελλοί από τα κρασιά, με λίγη κόλλα, έμπνευση και φαντασία μπορούν να μετατραπούν εύκολα και γρήγορα σε χριστουγεννιάτικο στολίδι. Γιορτινή πινελιά στις κατασκευές σας θα χαρίσουν παλιά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι όπως κορδέλες, χάντρες και κουμπιά.

Τα Χριστούγεννα αυξάνονται κατακόρυφα τα σκουπίδια. Ο στολισμός με αυτά τα απλά υλικά είναι και οικονομικός, ενώ παράλληλα φροντίζουμε και το περιβάλλον.

Φυσικά υλικά όπως κουκουνάρια, καρποί και κλαδιά δέντρων καθώς και λαμπάκια από LED που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια θα ολοκληρώσουν τον οικολογικό σας στολισμό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2020