Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα εμβολιαστικά κέντρα

04.12.2020 | 13:37 Eνσωμάτωση

Με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζεται η χώρα μας για την παραλαβή και αποθήκευση των πρώτων 200.000 δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το ΜEGA βρέθηκε σε ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, στο Περιστέρι.Την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα τα ειδικά ψυγεία και θα αρχίσουν οι ασκήσεις προσομοίωσης αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Αυτό είναι ένα από τα 3 εμβολιαστικά κέντρα που ετοιμάζονται στο Περιστέρι. Καθένα από αυτά θα έχει 9 χώρους ταυτόχρονου εμβολιασμού.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 245 στην Αττική και τα 123 στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν σε δυο βάρδιες από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε 23 σημεία στην Αττική και σε 22 στην κεντρική Μακεδονία (νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας). Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες ΥΠΕ .

Τον εμβολιασμό των πολιτών που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας θα αναλάβουν οι 65 δομές ΚΟΜΥ .

Τα “πολυπόθητα” εμβόλια θα έρθουν στη χώρα μας με ειδικές πτήσεις, θα μεταφερθούν σε αποθήκες στα κατάλληλα ψυγεία και στη συνέχεια στα εμβολιαστικά κέντρα για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Η μεταφορά και ο εμβολιασμός θα γίνεται με ταχύτητα για να μην σπάσει η ψυκτική αλυσίδα .

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο καθηγητής πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί.

Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είπε πως θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

Κάθε εμβόλιο έχει διαφορετικές προδιαγραφές αποθήκευσης και εμβολιασμού. Την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα τα κατάλληλα ψυγεία, οπου θα αποθηκευτούν τα εμβόλια.

Οι ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα μαζί με την εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2020