Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Κλείδωσαν» τα Χριστούγεννα εντός νομού – Ποιοι ανεβάζουν ρολά

04.12.2020 | 16:40 Eνσωμάτωση

Όπισθεν κάνει η κυβέρνηση στο άνοιγμα των σχολείων παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις πως θα άνοιγαν πρώτα. Αιτία η επικράτηση του κορωνοϊού παρά το lockdown.

Χθες καταγράφηκαν 1.882 νέα κρούσματα, μαύρο ρεκόρ με 622 διασωληνωμένους και 100 νεκρούς και οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι, Χρίστούγεννα, Πάσχα αλλά και κάθε είδους συνωστισμός πρέπει να βγει από το μυαλό μας.

Τις επόμενες ημέρες ίσως να δούμε καλύτερα στοιχεία αφού σήμερα βλέπουμε ακόμα μολύνσεις περασμένων ημερών θα πει η Ελένη Γιαμαρέλου.

Πριν όμως να φανούν τα όποια θετικά στοιχεία θα προηγηθεί την Δευτέρα το άνοιγμα των εποχικών ειδών και πιθανώς από τις 10 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν και τα κομμωτήρια.

Στα εποχικά είδη οι μετακινήσεις θα γίνονται όπως όλα δείχνουν με τον κωδικό 2. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο LIVE NEWS απέκρουσε το σκεπτικό ότι θα προκληθεί συνωστισμός.

Βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία φαίνεται πως είναι στην λίστα για να ανοίξουν σύντομα. Για τα υπόλοιπα καταστήματα και εμπόρους, το μέλλον ακόμη αβέβαιο.

Στο άνοιγμα της εστίασης μετά τις γιορτές προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον φόβο της νέας έξαρσης κρουσμάτων, αν αυτό συμβεί νωρίτερα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν ανοίγουν τα εμπορικά, τα καφέ, τα μπαρ, και τα εστιατόρια.Οι ειδικοί εημειώνουν π-ως αν σήμερα είμαστε σε καλή κατάσταση αυτό είναι λόγω του λοκνταουν του Μαρτίου.

Αποκλεισμένοι με κορδέλες και περιπολικά ήταν λόγω της εορτής της Αγίας Βαρβάρας οι ιεροί ναοί προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση των πιστών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/12/2020