Κόσμος

Κωρονοϊός – ΗΠΑ: Εβραίος γιατρός περιέθαλψε ασθενή γεμάτο ναζιστικά τατουάζ

03.12.2020 | 13:30

Συγκίνηση προκαλεί ένας Εβραίος γιατρός ο οποίος μοιράστηκε την ιστορία του για το πώς μαζί με την ομάδα του φρόντισαν έναν άντρα γεμάτο ναζιστικά τατουάζ.

Ο γιατρός είπε ότι παρά την απέχθεια που ένιωσε για τα ναζιστικά σύμβολα έκανε το καθήκον του.

Ο Εβραίος εντατικολόγος Τέιλορ Νίκολς, εργάζεται σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια. Μέσα από το Twitter του αποφάσισε να περιγράψει την εμπειρία του όταν κλήθηκε να περιθάλψει έναν ασθενή με κορωνοϊο: «Έφτασε με ασθενοφόρο και με δυσκολία ανέπνεε. Ήδη του είχε χορηγηθεί οξυγόνο. Ακόμα δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Έμοιαζε άρρωστος. Αισθανόταν άσχημα. Ήταν φοβισμένος. Κατά την μεταφορά του στο δωμάτιο και όταν του βγάλαμε το πουκάμισο όλοι παρατηρήσαμε πόσα ναζιστικά τατουάζ είχε».

Μαζί με τον Τέιλορ Νίκολς ήταν μια αφροαμερικανή νοσηλεύτρια αλλά και ένας ασιατικής καταγωγής τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων.

Ο άνδρας με τα ναζιστικά τατουάζ παρακάλεσε το γιατρό να μην τον αφήσει να πεθάνει. Όπως εξομολογείται ο εντατικολόγος μετά από ατέλειωτους μήνες δουλειάς και αναρίθμητα περιστατικά COVID-19 για πρώτη φορά στην καριέρα του, ένιωσε να αμφιβάλλει. Δε γνωρίζει, λέει, αν ο ασθενής επέζησε, αλλά εκείνος έκανε το καθήκον του.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/12/2020

Κόσμος