Κόσμος

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις η δεξίωση του Τραμπ με την πανδημία να «μαστιγώνει» τις Ηνωμένες Πολιτείες

03.12.2020 | 20:30 Eνσωμάτωση

Δραματική είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι νεκροί σε ένα 24ωρο έφτασαν τους 2900 - όσα ήταν, δηλαδή, και τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Απτόητος ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, εξακολουθεί να οργανώνει πάρτι και δεξιώσεις στον Λευκό Οίκο, χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας.

Λίγες ώρες μετά το τη δεξίωση του Τραμπ στο Λευκό Οίκο, με τους καλεσμένους να συνωστίζονται χωρίς μάσκες δίπλα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, και ενίοτε να βήχουν δυνατά, οι ΗΠΑ κατέγραψαν τα περισσότερα θύματα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας.

Πάνω από 2.800 θάνατοι σε μια ημέρα, δηλαδή όσα και τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον 203 χιλιάδες νέα κρούσματα. Έρχονται χειρότερα προειδοποιούν οι ειδικοί.

Έκκληση για τη χρήση μάσκας έκανε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

Το σύστημα υγείας των ΗΠΑ φθάνει στα όριά του με περισσότερους από 100 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Στα όρια των αντοχών τους γιατροί και νοσηλευτές.

Οι νοσηλείες θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες, όταν αρχίζουν να εκδηλώνονται οι λοιμώξεις από τις συγκεντρώσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2020