Ελλάδα

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7/12 τα καταστήματα με εποχικά είδη – Αγωνία για την εστίαση

03.12.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Έτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές είναι τα καταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία τους. Ανεβάζουν ρολά, λοιπόν, από την επόμενη Δευτέρα, έχοντας στις προθήκες τους στολίδια, λαμπιόνια και ό, τι άλλο επιβάλλει το κλίμα των ημερών. Όσοι θελήσουν να τα επισκεφτούν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το SMS 13033, με τον κωδικό 2.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Ιδιοκτήτες εποχικών καταστημάτων στολίζουν τα δέντρα έξω από τα μαγαζιά και άλλοι ετοιμάζουν τις βιτρίνες. Ο κύβος ερρίφθη.

Την προσεχή Δευτέρα τα καταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη θα ανεβάσουν ρολά κάνοντας το πρώτο βήμα για τη χαλάρωση του lockdown.

Αν και αρκετοί έχουν ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το άνοιγμα των καταστημάτων αναμένεται να δώσει ένα γιορτινό χρώμα ακόμα κι αν οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές.

Την ίδια ώρα στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» κινείται ο κλάδος της εστίασης αφού μπαρ και κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά και πιθανότατα να ανοίξουν μετά τις γιορτές όταν και θα έχει φτάσει στη χώρα το εμβόλιο.

Από τα 6 δις ευρώ που υπολογιζόταν ο τζίρος των επιχειρηματιών της εστίασης πέρσι, φέτος εκτιμούν ότι θα χαθούν από αυτά τα 2 δις ευρώ. Οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την έξοδο από το lockdown όποτε και αν έρθει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2020