Ελλάδα

Τα πρόσωπα πίσω από τους αριθμούς της πανδημίας

02.12.2020 | 17:00 Eνσωμάτωση

Οι τραγικές ιστορίες της τραυματιοφορέα και της νοσηλεύτριας συγκινούν...

Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία της Δέσποινας Ιωακείμ. Της τραυματιοφορέα του ΑΧΕΠΑ που μαζί με το εξιτήριο από το νοσοκομείο, έλαβε και την τραγική είδηση της απώλειας του πατέρα της…

«Την ημέρα που πήρα το εξιτήριο, χαρούμενη πλέον ότι θα πάω στο σπίτι να συνεχίσω την νοσηλεία εκεί, έχασα και τον πατέρα μου, ο οποίος πάλεψε για την ζωή του 20 ολόκληρες ημέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του «Παπανικολάου». Και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ και τους γιατρούς εκεί γιατί κάνανε τα πάντα. Τα πάντα κάνανε. Απλά ο πατέρας μου έχασε την μάχη γιατί αυτή η μάχη είναι πάρα πολύ δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη. Ο ιός είναι πολύ δυνατός.»

Χτυπημένη για δεύτερη φορά από τη μοίρα, μη έχοντας ξεπεράσει ακόμα το κορωνοϊό, σηκώνει και το πένθος του πατέρα της, που είχε να τον σφίξει στην αγκαλιά της πάνω από ένα μήνα, και δεν μπόρεσε ούτε να τον αποχαιρετήσει…

«Είναι τραγωδία. Είναι δύσκολο. Είναι απάνθρωπο. Και το πιο δύσκολο είναι ότι έχασα τον πατέρα μου, το στήριγμά μου γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχα στήριγμα τον πατέρα μου, μαζί του μπόρεσα και μεγάλωσα το παιδί μου. Και το τραγικό της μοίρας είναι ότι δεν μπόρεσα να του πω ούτε ένα αντίο. Ούτε ένα γεια. Ούτε ένα ευχαριστώ… Ούτε ένα ευχαριστώ.»

Με την μητέρα της επίσης να νοσεί με κορωνοϊό, κανείς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία του 80χρονου. Το ψυχολογικό φορτίο ότι έφυγε μόνος του… αφόρητο.

«Ούτε ένα γεια και ούτε στην κηδεία μπόρεσα να πάω. Και επίσης, οι άνθρωποι αυτοί που κηδεύονται με covid… είναι λίγο σκληρός ο τρόπος γιατί ο μπαμπάς μου είναι απλά ένα νούμερο σε έναν σταυρό. Τίποτα παραπάνω. Είναι ένα νούμερο σε ένα σταυρό. Όλοι οι άνθρωποι που θάβονται με covid είναι ένα νούμερο σε ένα σταυρό.»

Η τραγική ιστορία της τραυματιοφορέα αποτυπώνει το δράμα που βιώνουν οι συγγενείς των ανθρώπων που φεύγουν νικημένοι από την πανδημία και δεν μπορούν ούτε να τους πουν ένα τελευταίο σ’αγαπώ.

Είναι η τελευταία παράσταση της νοσηλεύτριας Σοφίας Καραγκιοζίδου, που επί 10 μέρες πάλευε με τον κορωνοϊό διασωληνωμένη στη ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης.

Η 59χρονη νοσηλεύτρια, που εδώ την βλέπετε με κόκκινο παπιγιόν, άσπρη ρόμπα και γυαλιά μυωπίας να υποδύεται ρόλο από το έργο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, στη θεατρική ομάδα του νοσοκομείου Δράμας, ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή στους συναδέλφους της, που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έφυγε νικημένη από την πανδημία…

Η Σοφία Καραγκιοζίδου, επί 36 χρόνια ήταν δίπλα στους ασθενείς του, αλλά δεν κατάφερε να είναι δίπλα στην κόρη της που δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά ούτε και στο εγγονάκι της που ήρθε στη ζωή πριν από λίγες μέρες και πρόλαβε να το δει μόλις μια φορά.

Οι συνάδελφοί της συντετριμμένοι, αποχαιρέτησαν «το χαμογελαστό παιδί» όπως την αποκαλούσαν με τα θερμότερα λόγια στο facebook…

«Σήμερα με στεναχώρησες πολύ Σοφία… άθελά σου! Ήθελα τουλάχιστον να μπορέσω να σου πω ένα… αντίο! Γεια σου αγαπημένη μου Σοφία, με τη ζεστή καρδιά. Θα σε θυμάμαι πάντα!»

Εκτός από την 59χρονη νοσηλεύτρια, το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου της Δράμας δίνει τη δική του μάχη με το κορωνοϊού, με αρκετούς εργαζομένους να έχουν χτυπηθεί από την πανδημία

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/12/2020