Κόσμος

Κορωνοϊός: Συναγερμός από την Ιντερπόλ για πλαστά εμβόλια

02.12.2020 | 18:32 Eνσωμάτωση

Η Interpol, με έκτακτη ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

Η Interpol εξέδωσε σήμερα παγκόσμιο συναγερμό προς τις 194 χώρες μέλη, προειδοποιώντας τις να προετοιμαστούν για επιθέσεις δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια, τόσο φυσικές όσο και online.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι οι εγκληματικές συμμορίες είναι επίσης πολύ πιθανό να ξεκινήσουν την παράλληλη παραγωγή και διανομή «μη εξουσιοδοτημένων και παραποιημένων» κιτ τεστ κορωνοϊού, καθώς τα διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία, οι αεροπορικές εταιρείες και οι αρχές μετανάστευσης απαιτούν ολοένα και περισσότερο από τους επιβάτες να παρουσιάζουν τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Interpol προειδοποίησε επίσης το κοινό να προσέξει ιδιαίτερα όταν επισκέπτεται το διαδίκτυο για αναζήτηση ιατρικού εξοπλισμού ή φαρμάκων, τονίζοντας ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν κίνδυνο όχι μόνο από δυνητικά απειλητικά για τη ζωή προϊόντα, αλλά και από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/12/2020