Ελλάδα

MEGA STORIES: Οι επαγγελματίες της εστίασης αγωνιούν για την επόμενη μέρα

01.12.2020 | 00:56

Για την εστίαση στην εποχή του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή MEGA STORIES και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου ο Σάββας Ψωμιάδης, ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ.

«Πιστεύω ότι η εστίαση αδικήθηκε. Πιστεύω ότι τα έχουν βάλει με την εστίαση αν και τηρούσαμε τα μέτρα, ό,τι μας είπαν το κάναμε. Ήταν πολύ δύσκολο να σου βάζουν μέτρα, να τα τηρείς, και ουσιαστικά να χάνεις, μέχρι που κλείνεις. Είναι δύσκολο να αντέξεις τόσα χτυπήματα σαν επιχείρηση. Είναι πάρα πολλά τα μαγαζιά που θα κλείσουν, ενώ έχω και γνωστούς που έχουν κλείσει ήδη τα μαγαζιά τους. Φοβάμαι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα κλείσουν και άλλα», είπε ο Σάββας Ψωμιάδης.

Ο ίδιος απασχολεί 10 άτομα, που όλα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, και μεταφέρει την αγωνία των εργαζομένων του για το μέλλον.

Η Αντζελίνα Μανούζα, DJ στο επάγγελμα, νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον.

«Αυτό το επάγγελμα τελειώνει, έχει τελειώσει. Και που άνοιξαν τα μπαρ, μόνο Σάββατο βράδυ υπήρχε κάλεσμα να πάω να βάλω μουσική. Είναι και λογικό. Πώς να πληρώσουν οι επιχειρηματίες όλο αυτόν τον κόσμο που δούλευε όταν ήταν ανοιχτή η εστίαση κανονικά;», σημειώνει η ίδια.

«Το πιο δύσκολο είναι με τα παιδιά που παίζουν μουσική σε αυτά τα μαγαζιά. Δεν ξέρω καν αν θα ανοίξουμε, γιατί πολλά ακούγονται. Και να επιτρέπεται όμως, αν τα μαγαζιά δουλεύουν μέχρι τις 10 δε θα υπάρχει λόγος για DJ», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης.

«Δούλευα πολλές μέρες, πολλά βράδια την εβδομάδα. Όταν άνοιξαν μετά το lockdown τα μαγαζιά, η ζήτηση ήταν για δύο φορές», τονίζει η Αντζελίνα Μανούζα.

Ο Σάββας Ψωμιάδης μιλάει για τα έξοδα που τρέχουν, ενώ η Αντζελίνα Μανούζα αγωνιά για τα οικονομικά της.

«Είναι ένα βοήθημα τα 534 ευρώ, αν είχαμε ενοίκιο 100 ευρώ. Οπότε τα 534 ευρώ καλύπτουν τα βασικά έξοδα. Σκέφτομαι ανθρώπους που έχουν οικογένεια και παιδιά και δεν ξέρω πώς επιβιώνουν», αναφέρει η ίδια.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 01/12/2020

Ελλάδα