Κόσμος

Η στοργική αγκαλιά του γιατρού στον ασθενή με κορωνοϊό

01.12.2020 | 20:31 Eνσωμάτωση

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι σχέσεις που σφυρηλατεί η πανδημία μεταξύ ασθενών και γιατρών αποτυπώνονται σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο γιατρός κρατά με στοργή τον ασπρομάλλη ασθενή που κλαίει στην αγκαλιά του. Η φωτογραφία αυτή από νοσοκομείο του Χιούστον στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

«Εκατομμύρια άνθρωποι είδαν αυτή την φωτογραφία που δείχνει έναν γιατρό να παρηγορεί ηλικιωμένο ασθενή στη γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών» ανέφερε το CNN.

«Είδα τον ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος είχε σηκωθεί από το κρεβάτι και προσπαθούσε να βγει από το θάλαμο κλαίγοντας. Tον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί έκλαιγε. Μου είπε: Θέλω να είμαι με τη γυναίκα του. Tον πήρα στην αγκαλιά μου. Δεν ήξερα ότι κάποιος μας φωτογράφιζε εκείνη τη στιγμή» σημείωσε ο γιατρός Τζόζεφ Βάρον.

Περισσότερα από 160.000 είναι τα νέα κρούσματα, 1.238 οι θάνατοι σε ένα 24ωρο.

Ο γιατρός δυσκολεύεται να κρύψει την συγκίνηση του όταν περιγράφει την μοναξιά και την απελπισία που νιώθουν οι ασθενείς με κορωνοϊό.

«Είναι πολύ δύσκολο. Μπορείτε να φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα χώρο όπου μπαίνουν άνθρωποι με «διαστημικές» στολές και δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άλλο πέρα από το τηλέφωνο, εάν είσαι τυχερός. Είναι δύσκολο, και για τους ηλικιωμένους είναι ακόμα πιο βαρύ επειδή είναι ισχυρό το αίσθημα ότι είσαι μόνος σου. Νιώθεις απομονωμένος» πρόσθεσε ο γιατρός.

Χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ νοσηλειών με τον αριθμό των ασθενών με Covid19 να ξεπερνά τις 96.000. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τα νοσοκομεία θα πλημμυρίσουν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2020