Ελλάδα

Χωρίς πιστούς ο εορτασμός των Αγίων Νικολάου και Σπυρίδωνα στον Πειραιά

01.12.2020 | 21:12 Eνσωμάτωση

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ είχε το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εν όψει του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου και λίγες ημέρες μετά, στις 12, του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα.

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός των δυο μεγάλων εορτών, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα στο λιμάνι του Πειραιά, όπως επιτάσσουν οι έκτακτες συνθήκες εξ αιτιας του κορωνοϊού.

«Ο Πειραιάς δεν θα γιορτάσει μαζικά τον Άγιο Νικόλαο ούτε τον Άγιο Σπυρίδωνα που είναι και ο πολιούχος στις 12 Δεκεμβρίου αλλά ο κάθε πειραιώτης μέσα στην οικογένεια του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη»

«Οι δυο μεγάλες πανηγύρεις της Μητροπόλεως του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος αλλά και του προστάτου της ναυτοσύνης του Αγίου Νικολάου θα τελεστούν όπως προβλέπουν τα αρμόδια πρωτόκολλα για την αποφυγή συναθροίσεων»

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως αναμένεται να επαναληφθεί η συνάντηση εν όψει του εορτασμού των Θεοφανείων εκφράζοντας την ελπίδα να έχει βελτιωθεί έως τότε η κατάσταση.

«Είμαστε απόλυτα συνεννοημένοι και απόλυτα σαφείς στην ίδια κατεύθυνση. Να τηρήσουμε τα μέτρα, να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα, να συμβάλουμε και εμείς στον αγώνα που παγκοσμίως δίνεται και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο ενόψει του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Αγίας Βαρβάρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2020