Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την υγειονομική κατάσταση της χώρας

30.11.2020 | 09:41 Eνσωμάτωση

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η χώρα, με την πανδημία του κορωνοϊού να γονατίζει τα νοσοκομεία και να φέρνει στα όριά τους τους υγειονομικούς που εργάζονται πυρετωδώς ώστε να νοσηλεύσουν όσους ανθρώπους χρήζουν νοσηλείας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εκτονώσει την κρίση.

«Σε έναν χρόνο το ΕΣΥ διπλασίασε τα κρεβάτια ΜΕΘ. Προστέθηκε εξοπλισμός, προστέθηκαν υλικά».

Ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι πρωτόγνωρη καθώς κανένας δεν περίμενε την πανδημία, ενώ αναφερόμενος στο προσωπικό που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τόνισε ότι «είμαστε υπόχρεοι σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για μια υπερπροσπάθεια που έχουν κάνει για να σώσουν συνανθρώπους τους και τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας».

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία, ωστόσο αυτά καλύπτονται.

Από τη μεριά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι όντως η κατάσταση με την πανδημία είναι πρωτόγνωρη, ωστόσο δε λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο δεύτερο κύμα του ιού.

«Είναι απολύτως σαφές ότι δεν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει κάνει επίταξη στον ιδιωτικό τομέα εγκαίρως ώστε να μην φτάσουμε σε αυτήν την οριακή κατάσταση».

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι η χώρα θα «έπρεπε να εξοπλιστεί γιατί βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο», με τον κ. Μηταράκη να επισημαίνει ότι «η χώρα προετοιμάστηκε και εξοπλίστηκε».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 30/11/2020