Ελλάδα

«Πυρετός» συσκέψεων για την άρση των μέτρων: Τι θα συμβεί με σχολεία – λιανεμπόριο και εστίαση

30.11.2020 | 17:09

Ο πρωθυπουργός αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση, με τους σχεδιασμούς και τις προτάσεις να αλλάζουν από μέρα σε μέρα με βάση την πορεία της πανδημίας

Κρίσιμη εβδομάδα για τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι αυτή που διανύουμε, καθώς οι εξελίξεις με τον αριθμό των κρουσμάτων, τον νοσηλευομένων αλλά  όσων βρίκσονται στις στις ΜΕΘ, θα είναι τρεις από τους παράγοντες που θα κρίνουν πότε θα αρχίσει να επιστρέφει η ζωή μας στην κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση, με τους σχεδιασμούς και τις προτάσεις να αλλάζουν από μέρα σε μέρα με βάση την πορεία της πανδημίας.

Καθημερινές θα είναι οι συνεδριάσεις των ειδικών ώστε στο τέλος της εβδομάδας να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις στην πολιτεία.

Τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξαν διαρροές ότι το άνοιγμα της χώρας θα ξεκινήσει από τα σχολεία, θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο και εν συνεχεία η εστίαση.

Ωστόσο, ούτε αυτή η σειρά φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» καθώς οι απόψεις των λοιμωξιολόγων διαφέρουν και δεν έχουν καταλήξει ακόμη πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και πότε να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Σχολεία

-Είτε στις 14/12
-Είτε μετά τις γιορτές

Λιανεμπόριο (σταδιακό άνοιγμα)

-Πρώτα τα μικρά καταστήματα
-Αυστηρά μέτρα

Εστίαση

-Δεν συζητιέται να «ανοίξει» πριν από τις γιορτές

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 30/11/2020

Ελλάδα