Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε φρούριο μετατράπηκε η Πάτρα – Ασφυξία στη Θεσσαλονίκη

30.11.2020 | 13:10

Οι εξελίξεις στο μέτωπο τις πανδημίας τρέχουν, οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία και η άρση του locdown δε φαίνεται να βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

Σε φρούριο μετατράπηκε η Πάτρα

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Πάτρα ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Άγιου Ανδρέα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με την εκκλησία του Αγίου να φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο πιστών στον ναό.

Χθες και σήμερα πιστοί προσπάθησαν να μπουν στο ναό, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι λειτουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, μόνο με 3 – 4 ιεράρχες, χοροσταντούντος του μητροπολίτη Πατρών, Χρυσοστόμου.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία της πόλης και το υγειονομικό προσωπικό να βρίσκονται στα όριά τους.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενείς Covid-19, αφού με το που αδειάζει ένα κρεβάτι κατευθείαν καταλαμβάνεται.

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, έχουμε δύσκολες μέρες

Δύσκολη φαίνεται να είναι η εξίσωση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Όλα δείχνουν πως η γενικευμένη καραντίνα θα παραταθεί, μετά και την επίσημη παράταση μέχρι την 7η Δεκεμβρίου.

Έως τα τέλη του έτους θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη. «Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα».

Επεσήμανε ότι ακόμα έχουμε μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, «θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα».

Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμη για το άνοιγμα των σχολείων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/11/2020

Ελλάδα