Ελλάδα

Χριστούγεννα στο σπίτι – Παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες

28.11.2020 | 19:54 Eνσωμάτωση

Από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πως θα περάσουμε Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι φέτος θα είναι διαφορετικά, πολύ πιο περιορισμένα, μόνο με τις οικογένειές μας, τους αγαπημένους μας, άντε ενδεχομένως όπως είπε χαρακτηριστικά, μια οικογένεια ακόμα.

Από τη Θεσσαλονίκη, εκεί που η χώρα δίνει τη σκληρότερη μάχη με τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής: Χριστούγεννα φέτος στο σπίτι και αυστηρώς οικογενειακά.

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος, πολύ πολύ πιο περιορισμένα με τις οικογένειές μας, με τους αγαπημένους μας, άντε ενδεχομένως μια οικογένεια ακόμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νέα παράταση του lockdown

Και μπορεί τα σημάδια από το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων να προκαλούν αισιοδοξία με την ψαλίδα να κλείνει, όμως οι ειδικοί επιμένουν ότι ΜΕΘ θα συνεχίσουν να δέχονται μεγάλη πίεση για δυο εβδομάδες ακόμη.

«Τα υπάρχοντα κρούσματα θα συνεχίσουν να παράγουν αυξημένες ανάγκες νοσηλείας. Θα χρειαστούν ακόμα 1-2 εβδομάδες μετά την πτώση των κρουσμάτων σε λιγότερα από 500 για να δούμε ελάττωση των εισαγωγών και μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας» σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής Νίκος Σύψας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Το δεύτερο lockdown ήρθε για να μείνει περισσότερο από τους αρχικούς σχεδιασμούς και ήδη συζητείται μια ακόμη εβδομάδα παράταση με τα μέτρα να αρχίσουν να χαλαρώνουν από τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Κάτι σιγά σιγά μπορεί να διαφαίνεται ότι θα ανοίξει στο ορίζοντα νομίζω κατά τις 14. Αυτή τη στιγμή με αυτό που είδαμε προηγείται σίγουρα η υγειονομική κατάσταση, επομένως θα είμαστε και σφιχτοί στις αποφάσεις μας» τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Κουδούνι με το νέο έτος

Να μην ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη μέρα της πόλης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή για τον κορωνοϊό συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και ήδη κάποια από τα μέλη της δεν συνιστούν άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά το κουδούνι για τα παιδιά φαίνεται να χτυπά και πάλι το 2021.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2020