Ελλάδα

Πάτρα: Συναγερμός ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα

28.11.2020 | 08:53 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει για την Πάτρα, καθώς είναι μία από τις 7 περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Μάλιστα τη Δευτέρα, ανήμερα του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, εκφράζονται φόβοι για συνωστισμό και δημιουργία εστιών διασποράς του κορωνοϊού.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση μετά και τις συστάσεις των ειδικών για περιοχές που είναι επιδημιολογικά πολύ επικίνδυνες για μαζική διασπορά κορωνοϊού και κινδυνεύουν να βρεθούν σε καταστάσεις παρόμοιες με τη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει για την Πάτρα, καθώς είναι μία από τις 7 περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Μάλιστα τη Δευτέρα, ανήμερα του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, εκφράζονται φόβοι για συνωστισμό και δημιουργία εστιών διασποράς του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν τη μέρα μέσα με την οικογένειά τους.

«Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης, είπε χαρακτηριστικά», χθες , ο Στέλιος Πέτσας.

Αυτό το μήνυμα μετέφερε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων, ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί στα νοσοκομεία της Πάτρας

Ανακοίνωση – Καταγγελία για τους απλήρωτους επικουρικούς γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» έκανε το ΔΣ της ΕΙΝΑ – Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας και την κοινοποίησε στο Υπουργείο Υγείας, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, την ΟΕΝΓΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας και τα Μέσα ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, απλήρωτες παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι δεδουλευμένες εφημερίες συναδέλφων επικουρικών γιατρών που προσλήφθηκαν τον Μάρτιο στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Την ίδια στιγμή, καταβάλλεται με μεγάλη καθυστέρηση η τακτική τους μισθοδοσία. Παρά τις διαμαρτυρίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα διευθετηθεί.

Παρόμοια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε πολλά νοσοκομεία πανελλαδικά, με αρκετούς συναδέλφους να παραμένουν απλήρωτοι, αφού ακόμα και σήμερα, δεν έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Υγείας το απαραίτητο κονδύλι.

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε γυμναστήριο που λειτουργούσε παράνομα

Έφοδο σε γυμναστήριο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας το οποίο λειτουργούσε παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο του γυμναστηρίου και εντόπισαν 12 άτομα τα οποία βρισκόντουσαν στο χώρο, με ορισμένα από αυτά να έχουν καταφύγει στην ταράτσα του κτιρίου προσπαθώντας να αποφύγουν την σύλληψη.

Οι υπεύθυνοι του γυμναστηρίου μαζί με τα άτομα που βρέθηκαν στο χώρο προσήχθησαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/11/2020