Κόσμος

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Φόβοι για τρίτο κύμα ενόψει εορτών

27.11.2020 | 13:32 Eνσωμάτωση

Στην ουρά για τεστ αντί γύρω από το εορταστικό τραπέζι πέρασαν την Ημέρα των Ευχαριστιών χιλιάδες Αμερικανοί

Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000 για 24η συνεχόμενη ημέρα. Τα νοσοκομεία κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ νοσηλειών.

«Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία μέχρι αυτή τη στιγμή. Τα νοσοκομεία προειδοποιούν ότι ξεμένουν από κλίνες καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε αριθμούς άνευ προηγουμένου» αναφέρει ρεπορτάζ του CNN.

Αρχές και γιατροί προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να μείνουν στα σπίτια τους και να φορούν μάσκες για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ακόμη και με τον σοκαριστικό τρόπο που επέλεξε ένας ο γιατρός σε νοσοκομείο του Μιζούρι; «Αυτό συμβαίνει όταν αναπνέετε 40 φορές το λεπτό ενώ το οξυγόνο σας πέφτει κάτω από το 80. Ελπίζω οι τελευταίες στιγμές της ζωής σας να μην είναι αυτές».

Παρά τις προειδοποιήσεις, εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα. Οι ειδικοί αναμένουν νέα έξαρση της πανδημίας και διπλασιασμό των θανάτων τις επόμενες δέκα ημέρες.

Γερμανία; Πάνω από 22.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Το ψυχολογικό όριο του ενός εκατομμυρίου ξεπέρασαν τα κρούσματα στη Γερμανία. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 22.000 κρούσματα και σχεδόν 400 θάνατοι.

Οι αρχές αποφάσισαν την παράταση του μερικού λόκνταουν, που είχε επιβληθεί στη χώρα στις 2 Νοεμβρίου, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο.

Ιταλία: Φόβοι για τρίτο κύμα

Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες θα κάνουν οι Ιταλοί καθώς οι αρχές φοβούνται ότι οι εορτασμοί ενδέχεται να φέρουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 29.000 νέα κρούσματα ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 800.

Σχολεία και πανεπιστήμια δεν αναμένεται να ανοίξουν έως το τέλος του χρόνου ενώ το όνειρο των Ιταλών για διακοπές στα χειμερινά θέρετρα προς το παρόν θα παραμείνει μόνο όνειρο.

Γαλλία: Ανοιχτά χιονοδρομικά χωρίς λιφτ

Στη Γαλλία τα χιονοδρομικά κέντρα θα ανοίξουν τα Χριστούγεννα όμως τα λιφτ δεν θα λειτουργούν.

Σχεδόν 14.000 ήταν τα νέα κρούσματα χθες, μεγάλος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των θανάτων. Στόχος των αρχών είναι τα κρούσματα να πέσουν στις 5.000 την ημέρα στα μέσα Δεκεμβρίου.

Βρετανία: Σχέδιο για χαλάρωση μέτρων στις γιορτές

Συγκέντρωση έως και τριών νοικοκυριών προβλέπει το σχέδιο για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων την περίοδο των Χριστουγέννων στη Βρετανία την ώρα που στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 500 θάνατοι.

Οι ειδικοί διαφωνούν και προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, υπερφόρτωση των νοσοκομείων και νέους θανάτους. ))

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2020