Πολιτική

Αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

26.11.2020 | 09:40

Την πρόταση της κυβέρνησης για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για εργοδότες και εργαζόμενους, καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που έφερε η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια ακόμα ιδεοληψία της Αριστεράς που δεν θέλει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος για τους επιχειρηματίες».

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζησωκράτης «η κυβέρνηση έχει βαλθεί να άρει τα δικαιώματα των εργαζομένων με τα νομοσχέδια που φέρνει», τονίζοντας πως κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ψήφισε τη σχετική διάταξη. «Θεωρείτε ότι έχουν τρελαθεί όλοι;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ρύθμιση θα επιβαρύνει το κράτος, καθώς αυτό θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.

«Θεωρούμε ότι η μείωση των φόρων και των εισφορών δεν θα μειώσει τα έσοδα του κράτους, αλλά θα τα αυξήσει» πρόσθεσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 26/11/2020

Πολιτική