Ελλάδα

Μάχη για να αντέξει δίνει η Βόρεια Ελλάδα – Καλύτερη η κατάσταση στην Αττική

26.11.2020 | 17:06

Η εικόνα έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τις νεκροφόρες είναι η θλιβερή καθημερινή απόδειξη για την μαύρη πρωτιά που έχει η Μακεδονία και η Θράκη σε νεκρούς

Σε Θεσσαλονίκη Καβάλα, Κατερίνη, Έδεσσα και Σέρρες η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 100%. Τρεις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το 70% των νεκρών, οι 61 από τους 87, είναι από Μακεδονία και Θράκη.

Ακόμα και στην Αθήνα, που είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, οι ειδικοί προειδοποιούν, αν γεμίσουν τα κρεβάτια με covid θα κινδυνεύσουν ακόμα και να πεθάνουν άνθρωποι από απλά νοσήματα.

Αν όλες οι κλίνες νοσηλείες καταληφθούν από covid τότε άλλοι ασθενείς που πάσχουν από πιο απλά πράγματα θα βρεθούν σε αδιέξοδο. τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όλοι τώρα στην Θεσσαλονίκη ξέρουν κάποιον που νόσησε από κορωνοίο. Και ο φόβος μεγαλώνει στους κατοίκους της πόλης που σπεύδουν να εξεταστούν. Ανάμεσα στους πολίτες και κάποιοι, νέοι, που έρχονται μετά από καραντίνα και θετικό τεστ που είχαν για να βεβαιωθούν πως γιατρεύτηκαν.

«Ήρθα για επαναξέταση, πριν 15 ημέρες βγήκα θετική, το πέρασα ελαφρά στο σπίτι η οικογένεια αρνητική, πήραμε τα μέτρα» αναφέρει ασθενείς.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή μπορούμε και ελέγχουμε την κατάσταση και προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση στους ασθενείς. Θα πρέπει όμως να συστρατευτεί ο ιδιωτικός τομέας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν όλοι την ίδια τους την πόλη» αναφέρει ο Ευάγγελος Μπαλής, εντατικολόγος, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 26/11/2020

Ελλάδα