Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε και πώς θα γίνει η άρση του lockdown – Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

25.11.2020 | 13:09

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει το σχέδιο της για την άρση των περιορισμών πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού αυτή την Παρασκευή με τους λοιμωξιολόγους είναι εκ των πραγμάτων κομβική και μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες πιθανότατα να ανακοινώσει ο ίδιος είτε στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα είτε με μήνυμα προς τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Αντίθετα, παρότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των λοιμωξιολόγων, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κλίνει προς το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 7 Δεκεμβρίου ενώ μία εβδομάδα μετά, στις 14, μπορεί να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Και το λιανεμπόριο θα ανοίξει σταδιακά και μάλιστα ίσως με προκαθορισμένο ραντεβού των πελατών για να αποφευχθούν οι ουρές. Αρχικά θα ανοίξουν μικρά καταστήματα γύρω στις 10 Δεκεμβρίου, τα μεγαλύτερα λίγες ημέρες μετά και τελευταία τα πολυκαταστήματα κοντά στις 20 Δεκεμβρίου.

Τότε ενδέχεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να ανοίξει και η εστίαση με την υποχρέωση να είναι μόνο για καθήμενους και με περιορισμό 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Επιπλέον μπορεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά λίγο αργότερα, στις 22.00 ή στις 23.00 ενώ βέβαια ξεχνάμε τα ρεβεγιόν, τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, τα σινεμά, τα θέατρα, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα χειμερινά θέρετρα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/11/2020

Ελλάδα