Υγεία

Κορωνοϊός: Εντός Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ

25.11.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Με ρυθμούς εξπρές προχωρούν στις δυο πλευρές του Ατλαντικού οι διαδικασίες για την έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Πρόσω ολοταχώς για την έναρξη των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό, ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα, κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το ποια εμβόλια θα χορηγηθούν, η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες με έξι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ετοιμασίες για τη διάθεση του εμβολίου γίνονται και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση Τραμπ, σε συνεργασία με το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να διανείμει πάνω από 6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέσα στις πρώτες 24 ώρες από τη στιγμή που θα λάβει έγκριση.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας αμερικανικής επιτροπής ορίστηκε για τις 10 Δεκεμβρίου.

Στοίχημα ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών

Καμπάνια επικοινωνίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν μόλις η χώρα παραλάβει τις πρώτες δόσεις.

Εντολή του Μαξίμου είναι όλα να είναι έτοιμα μέχρι τα Χριστούγεννα και, από την στιγμή που θα παραλάβει η χώρα το εμβόλιο, να ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/11/2020