Ελλάδα

Χριστούγεννα και κορωνοϊός: Κέρινοι Άγιοι Βασίληδες που φορούν μάσκα

24.11.2020 | 08:08

Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται να ζήσει τα διαφορετικά Χριστούγεννα του κορωνοϊού, με τα εποχικά προϊόντα να προσαρμόζονται και αυτά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ο Αλέξιος Γεράκης, κηροποιός, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, για τα κεριά του που φέτος απέκτησαν… covid ανησυχίες.

Ένας Άγιος Βασίλης με μάσκα μας εύχεται χαρούμενο 2021, ενώ κερί έχει γίνει και η… γαλοπούλα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

«Η ιδέα προήλθε από τις ημέρες που ζούμε, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να έχουμε πάντα μάσκα πλέον για να προστατεύουμε την υγεία μας. Δουλεύουμε μέσω του e-shop. Είναι πολύ φρέσκο το προϊόν, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε τώρα έχει αρχίσει να τα ζητάει ο κόσμος», είπε ο κ. Γεράκης.

Τα κεριά του κ. Γεράκη είναι όλα χειροποίητα, και τα φτιάχνει ο ίδιος με τον αδερφό του. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει ξεκινήσει να κάνει και σχέδια για το Πάσχα. «Οι νέες λαμπάδες θα είναι έκπληξη αλλά θα είναι γύρω από τον κορωνοϊό. Πάντα με ένα μήνυμα».

Οι τιμές των κεριών του κ. Γεράκη είναι από 10 μέχρι 20 ευρώ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 24/11/2020

Ελλάδα