Υγεία

Στο επίκεντρο της συζήτησης η επιστροφή στην κανονικότητα – Θ. Ζαούτης στο MEGA

24.11.2020 | 17:01

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Μέλος επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, για το πότε και το πώς θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα.

«Είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι», ανέφερε ο κ. Ζαούτης ερωτηθείς για το αν η βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες, τονίζοντας ότι χρειάζονται μερικά ακόμα 24ωρα για να δούμε την εξέλιξη τους δεύτερου κύματος και κάτα πόσο έχει πράγματι περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Αναφορικά στην επανεκκίνηση της αγοράς και την επιστροφή – σταδιακά- στην κανονικότητα στις 7 Δεκεμβρίου, ο καθηγητής χαρακτήρισε πρώιμη μια τέτοια συζήτηση «χωρίς να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες, θα ήθελα να είχαμε περισσότερες μέρες και πληροφορίες όσον αφορά την καμπύλη μέχρι να μπούμε στη συζήτηση για το πότε και με ποια σειρά», ανέφερε.

«Πρώτα θα δούμε τη μείωση ή τη σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα συνεχίσουν για ένα διάστημα, γιατί είναι η ουρά της αύξησης στα κρούσματα», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/11/2020

Υγεία