Ελλάδα

Διαδικτυακός συνωστισμός για την Black Friday – Μεγάλο στοίχημα ο χρόνος παράδοσης

24.11.2020 | 18:48

Διαφορετική είναι η φετινή Black Friday αφού αντί για ουρές στα φυσικά καταστήματα, οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές στα διαδικτυακά καταστήματα.

Οι διαδικτυακές παραγγελίες αυξάνονται, οι διανομείς τρέχουν και δεν φτάνουν για τις παραδόσεις, οι καταναλωτές συγκρίνον με σχολαστικότητα τις τιμές στα προϊόντα και οι υπεύθυνοι μεγάλων εταιρειών κάνουν τους υπολογισμούς τους.

Η Black Friday λόγω κορωνοϊού έγινε black week και είναι απο χθές σε εξέλιξη.

Οι υπάλληλοι courier τρέχουν και δεν φτάνουν κάνοντας υπερωρίες και τα μεγάλα καταστήματα μπορεί να υπόσχονται άμεση παράδοση (μέσα σε 5 ημέρες), αλλά τα μικρά προσπαθούν να μην ξεφύγουν πάνω από 15 με 20 εργάσιμες ημέρες.

Οι μεγάλες εταιρείες αρνήθηκαν να βάλουν εγγύση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση καθυστέρησης και δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι η εξυπηρέτηση θα γίνει άμεσα.

Οι παραγγελίες μέχρι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, με κάποια προϊόντα να εξαντλούνται ήδη αφού το stock των καταστημάτων ήταν σαφώς μικρότερο δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Στις αποθήκες επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι στοίβες από τις παραγγελίες είναι τεράστιες. Οι εργαζόμενοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι καταναλωτές προτιμούν τηλεοράσεις, σόμπες, εργαλία, παπούτσια, ρούχα, καλλυντικά.

«Το χθεσινό αδιανότητο ήρθε μια κρίση και το έκανε αυτονόητο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Μοίραλης υπεύθυνος εταιρείας ταχυμεταφορών.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/11/2020

Ελλάδα