Ελλάδα

«Στενάζουν» τα νοσοκομεία της χώρας – 860 ασθενείς σε ειδικές μονάδες νοσηλείας

24.11.2020 | 13:07

Απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση όπως διαμορφώνεται καθημερινά στα νοσοκομεία. Τα κρεβάτια των εντατικών στη Θεσσαλονίκη που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα, ενώ χθες σημειώθηκε και νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, 549 είναι οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Πλέον επιστρατεύονται και στρατιωτικά νοσοκομεία όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο. Βαρύ είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές ανάμεσά τους η Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Σκηνικό μάχης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου κάθε εφημερία ξεκινάει με γεμάτες τις εντατικές και με δεκάδες εισαγωγές, προκαλώντας ασφυξία στο σύστημα υγείας της πόλης. Η εφημερία στο Παπαγεωργίου έκλεισε με 44 εισαγωγές και γεμάτα και τα 44 κρεβάτια στη ΜΕΘ, ενώ 60 περιστατικά ελέγχονται ως ύποπτα.

Χθες βρέθηκε θετικό ένα βρέφος 3 ημερών στο Παπαγεωργίου, ενώ στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται 220 ασθενείς με κορωνοϊό.

Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η Θεσσαλία δέχονται την ανελέητη επίθεση του ιού.
Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία, Ημαθία, Καβάλα, Γρεβενά, έχουν ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ Αττική και Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Το τι έφταιξε στη βόρεια Ελλάδα περιέγραψε στο in.gr ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα στενάζουν. 860 ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες και πάνω από 3,5 χιλιάδες σε απλές κλίνες. Στην Αττική 167 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη και 687 σε κλινικές. Στην Θεσσαλονίκη οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τις 2000 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 286.

Κι ενώ η χώρα βιώνει το χτύπημα του δεύτερου κύματος οι ειδικοί προειδοποιούν για το τρίτο κύμα στην καρδιά του χειμώνα.

Χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 549 ενώ 84 ασθενείς κατέληξαν. Το ζητούμενο για τους ειδικούς είναι η μείωση των εισαγωγών προκειμένου να πάρουν ανάσα ζωής τα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει τα όριά της με τις μολύνσεις να είναι καθημερινά στα ύψη ενώ και τα νοσοκομεία έχουν πλέον ελάχιστες κλίνες στις εντατικές. Την ίδια στιγμή στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας παρουσιάστηκαν 60 κρούσματα ενώ μια 46χρονη νοσηλεύτρια έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να κλείσουν τα διόδια, ενώ γίνεται λόγος και ένα κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία που θα διενεργούν περιπολίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την τήρηση των μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Ελλάδα