Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση Βορίδη-Φίλη για την διαχείριση της πανδημίας

24.11.2020 | 09:33 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για να σχολιάσουν θέματα της επικαιρότητας.

«Δεν μπορεί κανείς να βλέπει αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο τα ζητήματα του κορωνοϊού. Όταν διαχειρίζεσαι μια κρίση δεν είσαι πότε ευτυχής. Το αν η διαχείριση είναι επαρκής ή όχι αυτό θα γίνει με την σύγκριση με άλλες χώρες» ανέφερε ο κ. Βορίδης όταν κλήθηκε θα σχολιάσει δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που αφορούσε σε πανηγυρισμούς της κυβέρνησης επειδή

«Προσβάλλει τον ελληνικό λαό και τα θύματα του κορωνοϊού η δήλωση του Γεωργιάδη για πανηγυρισμούς» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Η Ελλάδα ανεβαίνει δυστυχώς στην κατάταξη των θυμάτων. .Σημασία έχει το πώς διαχειρίζεσαι την πανδημία. Είμαι σαφής. Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν στην προετοιμασία που δεν έγινε» τόνισε ο κ. Φίλης.

Σήμερα θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή και υπάρχει μείωση των κονδυλίων για την Υγεία» ανέφερε ο βουλευτής και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων που έχουν πληγεί.

Καταλαβαίνω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να κάνει αξιοποίηση,

Τα κονδύλια του προϋπολογισμού αναφέρονται σε αυτά που είναι στον τακτικό προϋπολογισμό. Η τεράστια αύξηση  των κονδυλίων που έχουν δοθεί στο υπουργείο Υγείας δεν εμπίπτουν εκεί» ξεκαθάρισε ο κ. Βορίδης.

«Είναι δεδομένο ότι δίνονται ποσά στην Υγεία. Προφανώς έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ και έχει προσληφθεί προσωπικό» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συμπλήρωσε: «Όλοι αισιοδοξούμε ότι θα έρθει γρήγορα το εμβόλιο αλλά η κυβέρνηση προνοεί και καλά κάνει. Μέχρι τότε πρέπει να διαχειριζόμαστε τα χρήματα με προσοχή για να πηγαίνουν εκεί που χρειάζεται».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 24/11/2020