Ελλάδα

Η δραματική ανάρτηση του γιατρού για τη θετική νοσηλεύτρια

24.11.2020 | 17:56

Ο κ. Βαγγέλης Χατζόπουλος, ο γιατρός που παρακολουθεί τον πατέρα της νοσηλεύτριας στο Παπανικολάου και δεν γνώριζε ότι νοσεί και η ίδια, μέσα από την ανάρτηση του, περιγράφει όσο βιώνει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό, διακινδυνεύοντας την υγεία τους για να σώσουν τους ασθενείς τους.

Η 40χρονη τραυματιοφορέας είχε ραγίσει καρδιές με την περιπέτεια της με τον κορωνοϊό, αφού εκτός από εκείνη νοσεί βαριά και όλη την οικογένεια της…

Η οικογένεια της είναι χωρισμένη σε 3 νοσοκομεία και είναι ενδεικτική η ανάρτηση του πνευμονολόγου Βαγγέλη Χατζόπουλου που μάταια έψαχνε να την βρει στο σπίτι για την ενημερώσει για την υγεία του πατέρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι όλη η οικογένεια βρίσκεται σε καραντίνα σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά γιατροί και ασθενείς, που αγωνίζονται να νικήσουν τον κορωνοϊό και να κρατηθούν στη ζωή, ενώ ορισμένοι ακόμα και μέσα στην έξαρση της πανδημίας αρνούνται να αποδεχτούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Με την ανάσα της να λιγοστεύει, η Δέσποινα Ιωακείμ, που κόλλησε κορωνοϊο στο καθήκον και έπειτα κόλλησε και όλη η οικογένεια της, κάνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας….

Ο γιατρός που παρακολουθεί τον πατέρα της στο Παπανικολάου και δεν γνώριζε ότι νοσεί και η ίδια του κόρη, μέσα από την ανάρτηση του, περιγράφει όσο βιώνει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό, διακινδυνεύοντας την υγεία τους για να σώσουν τους ασθενείς τους.

«Μετά από πετυχημένη διενέργεια τραχειοστομίας σε διασωληνωμένο λόγω COVID-19 ασθενή μας, πήραμε τηλέφωνο να ενημερώσουμε τους συγγενείς όπως γίνεται εξάλλου και κάθε μεσημέρι…αλλά για 3η συνεχόμενη ημέρα το τηλέφωνο που ανήκει στην κόρη του(νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο αχεπα στην κλινική COVID-19) δεν απαντά!

Μετά από λίγα λεπτά μας τηλεφωνεί ο γιος του ασθενούς και αφού του δίνουμε την ενημέρωση, μας εξηγεί ότι η αδερφή του(ηλικίας 30 με 40 και χωρίς προβλήματα υγείας) νοσηλεύεται στην κλινική του νοσοκομείου αχεπα θετική στον κορωνοϊό ! Δυστυχώς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις…όπως έχουμε καταλάβει όλοι! Την ιστορία την γράφω, για τους φίλους και γνωστούς συνωμοσιολόγους που ακόμη και τώρα πιστεύουν ότι δεν είναι όπως φαίνονται τα πράγματα και μπλα μπλα μπλα….

Καλό θα ήταν να σέβεστε τους χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία καθώς και τους συγγενείς τους που περιμένουν όλη την ημέρα ένα τηλέφωνο να ακούσουν κάτι ενθαρρυντικό για την υγεία των ανθρώπων τους!! Ακούμε από μέσα τρεμάμενες φωνές που άλλοτε σπάνε και άλλοτε υπάρχει αυτή η παύση…που από μόνη της λέει παρά πολλά…..

Είμαστε εδώ , όλοι μάχιμοι και κανουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που διαθέτουμε αλλά ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον πια…ας γίνουμε άνθρωποι !! Γιατί ξεχνάτε ότι και το υγειονομικό προσωπικό είμαστε άνθρωποι…και σπάμε και εμείς!!!».

Καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα αντιμέτωποι με την πανδημία, αλλά και όσους αρνούνται να πάρουν μέτρα προστασίας, τη στιγμή που ολόκληρες οικογένειες μάχονται να κρατηθούν στη ζωή.

«Είναι πολύ δύσκολο πάντα, το να μιλάς με τους συγγενείς των ασθενών. Είχαμε το τηλέφωνο της κόρης του, την ψάχναμε τρεις ημέρες κι επικοινώνησε μαζί μας ο γιος της οικογένειας και μας είπε ότι και η κόρη νοσηλεύτεται με Covid. Ο πατέρας της είναι πολύ καλύτερα.», ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος μιλώντας στο LIVE NEWS.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/11/2020

Ελλάδα