Οικονομία

Επίδομα Νοεμβρίου, «Εξοικονομώ – αυτονομώ», «Γέφυρα»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

24.11.2020 | 07:58 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή 27/11 θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους των κλειστών επιχειρήσεων με τελευταία μέρα των αιτήσεων στην Εργάνη, τη σημερινή (24/11).

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, οι αιτήσεις λήγουν στις 7 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι πληρωμές.

Αναφορικά με το «εξοικονομώ – αυτονομώ» δόθηκε παράταση στην υποβολή των αιτήσεων ανά περιφέρεια, με η δυτική Ελλάδα να ξεκινά τις αιτήσεις στις 18/12 και την Κρήτη, το βόρειο και νότιο Αιγαίο, στις 21/12.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι αιτήσεις ξεκινούν στις 11/12, ενώ στη δυτική Μακεδονία στις 13/01.

Στην Αττική οι αιτήσεις ξεκινούν στις 14/12 και στην Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο στις 16/12.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το πρόγραμμα «Γέφυρα» μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη.

Σύμφωνα με την κυρία ΚΛημεντίδη, το πρόγραμμα φαίνεται να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα επιδότησης δανείου, λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό που είχαν δάνειο με εμπράγματη εξασφάλιση την πρώτη τους κατοικίας και επιδοτεί τη δόση για εννέα μήνες.

Όπως υποστήριξε, παρατηρείται ότι οι τράπεζες δεν έχουν ανταποκριθεί αποτελεσματικά μέχρι σήμερα, στο κομμάτι του αιτήματος των οφειλετών για ρύθμιση.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 24/11/2020