Ελλάδα

Στον ανακριτή ο 27χρονος τζιχαντιστής – Την Τρίτη η απολογία του

23.11.2020 | 13:28

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 27χρονος από τη Συρία που συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα.

Το κατώφλι του ανακριτή στις 12 το μεσημέρι, πέρασε ο 27χρονος Σύρος προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες που τον θέλουν μέρος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Ο 27χρονος έχει ομολογήσει ότι υπήρξε μέλος του ISIS.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 27χρνου από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη για δυο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: Της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο.

Να σημειωθεί τέλος πως με το άρθρο 8 παρ. ΣΤ του νέου Ποινικού Κώδικά οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/11/2020

Ελλάδα