Υγεία

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία της χώρας

23.11.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ασφυξία προκαλούν στα νοσοκομεία της χώρας οι μαζικές εισαγωγές και οι διασωληνώσεις.

Μόνο χθες υπό μηχανική υποστήριξη βρίσκονταν 540 ασθενείς, ενώ σοκ προκαλεί και ο αριθμός των νεκρών που ξεπέρασαν τους 100.

Η πίεση είναι τέτοια που οι γιατροί πλέον κάνουν έκκληση για μεταφορά ασθενών, προκειμένου να αδειάσουν κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Χθες σημειώθηκαν 305 κρούσματα στην Αττική και 218 στη Θεσσαλονίκη. Στα νοσοκομεία οι υγειονομικοί δίνουν μάχη, καθώς τα κρεβάτια γεμίζουν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ΄ σοκαριστικός είναι ο ρυθμός των διασωληνώσεων.

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι εφημερίες γίνονται όλο και πιο δύσκολες, ενώ τα περιστατικά που βλέπουν οι γιατροί είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένα.

Η θετικότητα δεν υποχωρεί και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς δεν παρατηρείται η αναμενόμενη μείωση κρουσμάτων.

Το γεγονός αποδίδεται στην μη τήρηση των μέτρων. Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Tα ΝΕΑ”, ένα τρίτο πιο ισχυρό κύμα αναμένουν οι ειδικοί μετά το νέο έτος.

Για την αναχαίτηση του θα χρειαστούν πολύ πιο σκληρά μέτρα και κυρίως μέτρα στήριξης του συστήματος υγείας, όπως επιτάξεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2020