Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στήνουν υπαίθριο νοσοκομείο στο παρκινγκ του 424

22.11.2020 | 19:59 Eνσωμάτωση

Νοσοκομείο εκστρατείας στήνεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με κορωνοϊό.

Με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να είναι εφιαλτική λόγω των εκατοντάδων κρουσμάτων κορωνοϊού, πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Δεκάδες στρατιώτες δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να στηθεί ένα κινητό νοσοκομείο για να νοσηλευτούν θετικοί στον ιό ασθενείς.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει το κινητό νοσοκομείο να αποτελείται από μεγάλες σκηνές και κοντέινερ. Εκεί θα στεγαστούν κλίνες με αναπνευστήρες, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Αμέσως μετά θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλες οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες 24 ώρες.

Το νοσοκομείο εκστρατείας είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

Αδειάζουν οι ιδιωτικές κλινικές

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η επιχείρηση του ΕΚΑΒ στη μία εκ των δύο επιταγμένων ιδιωτικών κλινικών για τη διακομιδή των νοσηλευόμενων σε άλλα νοσοκομεία ώστε τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19.

Ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού και κυρίως να πραγματοποιηθεί μία τελική δοκιμή στον εξοπλισμό του θεραπευτηρίου.

Με ανακοίνωσή της η δεύτερη ιδιωτική κλινική υπογραμμίζει ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της είναι στρατευμένο στο κάλεσμα της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

SOS από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Τα νοσοκομεία της πόλη εκπέμπουν SOS, αφού ξεκινούν τις εφημερίες τους με γεμάτες τις ΜΕΘ, με τους γιατρούς να ψάχνουν κλίνες προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς Covid-19 που χρειάζονται δισωλήνωση.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί ο θάνατος μιας 33χρονης στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη διακομίσθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είναι σε σταθερή κατάσταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2020