Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εν μέσω lockdown – Τι λέει ο ίδιος

22.11.2020 | 20:07 Eνσωμάτωση

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η συγκέντρωση γενεθλίων που οργανώθηκε μέσα στον Δικηγορικό Σύλλογο για τα γενέθλια του προέδρου Δημήτρη Βερβεσού από συνεργάτες και συγγενείς, οι οποίοι συνωστίστηκαν για να γιορτάσουν με σαμπάνιες και τούρτες, αλλά χωρίς μάσκες.

Μέχρι την εισαγγελία έφτασαν οι μετασεισμικές δονήσεις από το πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown, στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ήταν άμεση, αφού διέταξε να διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Εισαγγελική έρευνα για το πάρτι

Ο Δημήτρης Βερβεσός, εν μέσω καραντίνας, γιόρτασε τα γενέθλιά του στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο με εννέα ακόμη άτομα. Μάσκα φορούσε μόνο ο εορτάζων.

Οι υπόλοιποι, αγκαλιάζονταν και τραγουδούσαν χωρίς να φορούν καθόλου μάσκα ή τις είχαν κατεβασμένες στο πηγούνι. Οι εικόνες από το πάρτι οι οποίες ανέβηκαν στο διαδίκτυο προκάλεσαν σάλο.

Βερβεσός: Ο νόμος ισχύει για όλους

Ο Δημήτρης Βερβεσός μετά την εισαγγελική παρέμβαση δήλωσε: «ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

Χθες πάντως ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, με γραπτή ανακοίνωσή του είχε προσπαθήσει να μετριάσει τις αλγεινές εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για συγγενείς και παιδιά του γραφείου του που ήρθαν να του πουν χρόνια πολλά στο γραφείο του, σε έναν χώρο που έχει τρία μηχανήματα τα οποία κάνουν αποστείρωση του αέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2020