Πολιτική

Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των Ελλήνων

21.11.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που μετέβησαν από Κρήτη, Αργολίδα και Κομοτηνή στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν εθελοντικά αυτές τις δύσκολες ώρες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήρθαν από την Κρήτη, την Αργολίδα και την Κομοτηνή και δίνουν αυτή τη σκληρή μάχη στα νοσοκομεία δίπλα σε ασθενείς με COVID-19.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν εθελοντικά στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που πασχίζει να σταθεί στα πόδια της, χτυπημένη από τον φονικό ιό.

«Το σπίτι σας είναι όλη η Ελλάδα, οι οικογένειες σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές περιέγραψαν την εμπειρία τους στα νοσοκομεία που δέχονται την περισσότερη πίεση. Δουλεύουν με αμείωτους ρυθμούς νύχτα μέσα για να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που νοσούν και ζητούν μόνο ένα πράγμα.

«Αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Είναι μια μάχη ατομική και συλλογική που πρέπει να δώσουμε όλοι μας. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς, αν θέλουμε να βγούμε νικητές όλοι μαζί απ’ αυτήν τη μάχη» τόνισε μια νοσηλεύτρια.

Δεν παρέλειψαν να τονίσουν τον κίνδυνο που συνιστά για τη δημόσια υγεία η ανακύκλωση των θεωριών συνωμοσίας γύρω από το θαναητηφόρο ιό.

«Όλο αυτό με τον κορωνοϊό δεν είναι ψέμα, δεν είναι fake news» σημείωσαν, προσθέτοντας πως «αυτός που το αψηφά κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Μπροστά τους έχουν τη μάχη των ΜΕΘ, όπλα τους η υπομονή, η επιμονή, η σκληρή δουλειά και η πίστη. Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές έπραξαν το χρέος τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύσκολων καιρών. Το ίδιο ζητούν και από την πολιτεία. «Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ευελπιστούμε και οι πολιτικοί να σταθούν και αυτοί στο ύψος των περιστάσεων και να κοιτάξουν λίγο το θέμα της υγείας» πρόσθεσαν.

Οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές δήλωσαν πως θα παραμείνουν στα νοσοκομεία που τους έχουν ανάγκη για όσο καιρό χρειαστεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020